توی غذاهایتان زیره بریزید

به گزارش وبلاگ موتناوه، زیره سیاه به علت رایحه یا اسانسی که دارد دارای خواص ضددرد، نفخ و اسپاسم است و به غیر از اینها، اشتها آور و محرک معده هم هست و موجب ترشح بیشتر آنزیم ها و هضم بهتر غذا می گردد.

توی غذاهایتان زیره بریزید

توی غذاهایتان زیره بریزید

نویسنده:*دکتر محمدحسین صالحی سورمقی

زیره سیاه به دلیل رایحه یا اسانسی که دارد دارای خواص ضددرد، نفخ و اسپنام است و به غیر از اینها، اشتها آور و محرک معده هم هست و موجب ترشح بیشتر آنزیم ها و هضم بهتر غذا می گردد.

به علاوه، اسانس زیره یک ضدمیکروب، ادرارآور، ضدالتهاب، ضدسرطان، ضدحساسیت و خلط آور است. یکی از خواصی که به زیره نسبت داده می گردد، افزایش سوخت وساز بدن و دخالت در کنترل وزن است ولی دلیل علمی این مساله که چرا زیره را به نام لاغر نماینده می شناسند، هنوز معین نیست. البته زیره ممکن است در بعضی افراد باعث افزایش سوخت وساز شده و در بعضی دیگر این خاصیت را نداشته باشد.

از دیگر خواص زیره می توان به شیرافزا بودن آن اشاره نمود. بعضی، زیره را لابه لای برنج دم می نمایند. کلا تمام گیاهان اسانس دار چون ترکیب شان در حرارت پایین تبخیر می گردد در اثر حرارت مقداری از اسانس خود را از دست می دهند. هر کدام از این گیاهان را اگر گرم کنید یا بپزید یا در محیط گرم نگه دارید مقداری از اسانس خود را از دست می دهند. این بوی از دست رفته در واقع همان ترکیب هایی است که دارد تبخیر می گردد و مقدار آن در گیاه کاهش می یابد. اصولا موادی مثل زیره، رازیانه و گشنیز که اسانس دارند، هم در برابر حرارت و هم در نگهداری طولانی مدت، مقداری از مواد خود را از دست می دهند اما خواص آنها کلا از بین نمی رود. ممکن است بین 5 تا 12 درصد از کل اسانس آنها تبخیر گردد و مقدار آن ماده مؤثر کاهش یابد ولی خواص عمده اش باقی می ماند. در برنج، وقتی زیره بوی نافذ خود را دارد، یعنی هنوز خواص زیره به جای مانده است اما اگر حرارت به قدری باشد که بوی گیاه بسیار کم گردد یعنی قسمت اعظم خواص خود را از دست داده است.

متخصص فارماکوگنوزی*

منبع: www.salamat.com

ae

منبع: راسخون

به "توی غذاهایتان زیره بریزید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توی غذاهایتان زیره بریزید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید