همه غذاهای محلی شهر لاهیجان

به گزارش وبلاگ موتناوه، در شهر لاهیجان هم مانند شهرهای دیگر ایران، از گردشگران و گردشگر ها با غذاهای محلی و سنتی دلپذیر و لذیذ پذیرایی می نمایند، کافی است که به این شهر گردشگری، زیبا و مهمان نواز سفر کنید و از غذاهای محلی لاهیجان و کلوچه محلی آنها امتحان کنید. در این مقاله قصد داریم به معرفی محبوب ترین غذاهای محلی شهر لاهیجان و طرز تهیه کلوچه محلی لاهیجان بپردازیم، با ما همراه باشید.

همه غذاهای محلی شهر لاهیجان

غذاهای لاهیجان

در ادامه به معرفی برترین غذای محلی لاهیجان می پردازیم.

مرغ و آلوی لاهیجان

در شهر شمال با مرغ غذاهای متنوعی درست می نمایند و تخصص زیادی در تهیه انواع غذا مانند مرغ ترش و بعلاوه غذای محلی لاهیجان به نام مرغ و آلو دارند. خورشت مرغ و آلو با چند نوع رب ترش و شیرین پخته می گردد و مزه ای ملس و دلپذیری دارد. این خورشت، غذایی مجلسی بوده و در بین مردم لاهیجان بسیار محبوب است. برای تهیه این غذای لذیذ از نارنج هم استفاده می گردد.

خورشت سبزی فسنجان یکی از خوشمزه ترین غذاهای لاهیجان

خورشت سبزی یکی از غذاهای مورد علاقه در بین خانواده های ایرانی است و این خورشت را به روش های متفاوتی تهیه می نمایند. در لاهیجان خورشت سبزی فسنجان از غذاهای خوش طعم و خوشمزه بوده که مختص شهر لاهیجان است.

بعلاوه برای تهیه خورشت سبزی فسنجان در لاهیجان، از گردوی چرخ شده، گشنیز، نعناع، مرغ و رب انار استفاده می نمایند.

خورشت فسنجان یکی از محبوب ترین غذاهای لاهیجان

خورشت فسنجان از محبوب ترین خورشت های لاهیجان بوده و دارای عطر و طعم فوق العاده لذیذی است. بعلاوه خورشت فسنجان به روش های متفاوتی در شهر های ایران با توجه به نوع ذائقه و سلیقه تهیه می گردد.

شش انداز برترین غذای محلی لاهیجان

شش انداز یکی دیگر از غذاهای محلی و پرطرفدار استان گیلان است. این غذا به علت داشتن ترکیبات خاص و فوق العاده دارای عطر و طعم بسیار لذت بخشی است. مردم شهر گیلان، شیراز و زنجان این غذا را در روزهای خاصی از سال مانند چهارشنبه سوری و عید نوروز تهیه می نمایند. برای تهیه خورشت شش انداز گیلکی از گردوی چرخ شده، پیاز رنده شده، بادمجان و رب انار استفاده می نمایند.

طرز تهیه خورشت شش انداز گیلکی

و خوش عطر ابتدا پیاز رنده شده را با مقداری روغن تفت داده تا رنگ آن طلایی گردد. سپس گردوی چرخ شده را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. در ادامه 3 پیمانه آب سرد به مواد اضافه نموده و اجازه دهید با شعله ملایم بپزد. در این مرحله بادمجان ها را پوست گرفته و در مقدار های کوچک و یک دست خرد کنید. سپس بادمجان ها را سرخ نموده و همراه با رب انار به مواد اضافه کنید و اجازه دهید غذا کاملاً جا بیفتد و آماده سرو گردد.

مرغ ترش غذای معروف شمالی

مرغ ترش یکی از غذاهای معروف و لذیذ شمالی هاست. خورشت مرغ ترش در مازندران، گیلان و دیگر شهرهای شمالی ایران با دستورهای مختلفی پخته می گردد. مواد اصلی این خورشت رب انار و گردوست و طعمی بی نظیر، لذیذ و متفاوت نسبت به خورشت های دیگر لاهیجانی دارد.

ترش کباب یا بی جی کباب

ترش کباب یا بی جی کباب خورشتی است که به اسمش شباهتی ندارد و با کباب ترش فرق دارد. خورشت ترش کباب تقریباً در همه شهر های گیلان طرفدارای زیادی دارد. برای تهیه این خورشت از بادمجان، سیب زمینی و مرغ استفاده می گردد.

میرزا قاسمی خوش طعم با بادمجان کبابی و سیر

این غذای خوشمزه و خوش عطر در زمان ناصرالدین شاه قاجار به وسیله محمد قاسم خان که والی حاکم رشت بود تهیه و نام او روی این غذای فوق العاده ماندگار شد. میرزا قاسمی نیز مانند خورشت سبزی فسنجان، خورشت مرغ و آلو و شش انداز از غذاهای محلی و سنتی لاهیجان است.

طرز تهیه میرزا قاسمی لاهیجان

برای تهیه این غذا ابتدا بادمجان ها را کباب نموده و پس از آماده شدن بادمجان ها، پوست آن ها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا کنید. سپس بادمجان ها ساطوری خرد کنید. در مرحله بعد گوجه فرنگی ها را در آب جوش بریزید و پوست آنها را بگیرید. سپس گوجه فرنگی ها را خرد کنید. در این مرحله سیر له شده را داخل روغن داغ ریخته و اجازه دهید کمی سرخ گردد. سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به سیر سرخ شده اضافه نموده و تفت دهید تا سرخ شوند.

در ادامه مقداری نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. مواد را در یک طرف تابه قرار داده و در طرف دیگر تابه تخم مرغ ها را بشکنید و با هم مخلوط کنید تا سرخ شوند. سپس مواد را با هم به خوبی ترکیب نموده و کمی تفت دهید تا میرزا قاسمی آماده گردد.

خورشت انار بیج

خورشت انار پیچ به خورشت قورآویچ و سنگه خورشت هم معروف است و یکی دیگر از غذاهای محلی بسیار لذیذ و خوشمره لاهیجان است. این غذا را در شهرهای شمالی ایران به مناسبت های مختلف در فصل انار مخصوصاً برای شب یلدا تهیه می نمایند.

مرغ فسنجان یا مرغ لاکو از غذاهای محلی لاهیجان

در گذشته در استان گیلان رسم بوده که کشاورزان علاوه بر هدایایی مثل مرغ، جوجه و برنج نوبرانه، برای ارباب مرغ لاکو یا مرغ فسنجان هم، هدیه می آوردند. مرغ لاکو، یک مرغ یا مرغابی است که در فسنجان خیلی غلیظ آماده می گردد.

بعلاوه این خورشت فوق العاده از گردو و رب انار تهیه می گردد. برای تزیین این غذا از بادمجان سرخ شده هم استفاده می نمایند. در لاهیجان علاوه بر گردو از قیسی هم برای لذیذتر شدن غذا استفاده می نمایند تا طعم مرغ فسنجان ملس تر گردد.

بنابراین در لاهیجان و شهرهای شمالی ایران غذاهای فوق العاده ای طبخ می گردد و در بیشتر این غذاها از گردو و رب انار برای خوش طعم شدن غذا استفاده می نمایند. به عبارت دیگر مواد اصلی این غذاها گردو و رب انار است.

به انواع دیگر غذای محلی لاهیجان می توان به ماهی شکم پر، ترشه شامی، کال کباب و باقالی قاتق نیز اشاره نمود.

کلوچه محلی لاهیجان دارای طعمی فوق العاده است که هواداران زیادی دارد. در ادامه به طرز تهیه کلوچه لاهیجان می پردازیم.

مواد اولیه برای تهیه کلوچه محلی لاهیجان

  • گردوی خرد شده 1 پیمانه
  • تخم مرغ 6 عدد
  • روغن مایع 100 گرم
  • روغن جامد یا کره 300 گرم
  • پودر قند 450 گرم
  • کشمش پلویی 350 گرم
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
  • وانیل 8/1 قاشق چای خوری
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
  • شیر 2 پیمانه
  • آرد قنادی 6 پیمانه

طرز تهیه کلوچه خوشمزه لاهیجان

  • در مرحله اول فر را روی 160 درجه سانتی گراد قرار داده و اجازه دهید تا گرم گردد.
  • در ظرفی بیکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط نموده و به خوبی الک کنید.
  • روغن جامد یا کره و پودر قند را در ظرفی جداگانه دیگری ریخته و چند دقیقه به خوبی با هم، هم بزنید تا خمیری یکنواخت، لطیف و پفکی به دست آید.
  • سپس روغن مایع را به مواد اضافه نموده و چند دقیقه با همزن، هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
  • در این مرحله تخم مرغ ها رو یکی یکی به مواد اضافه کنید و به خوبی مواد را با هم ترکیب کنید.
  • سپس وانیل و شیر را به مایه خمیر اضافه نموده و به خوبی هم بزنید.
  • مخلوط آرد و بیکینگ پودر الک شده را کم کم به مواد خمیری شکل اضافه نموده و آرام با هم مخلوط کنید.
  • بعلاوه در ادامه پودر کاکائو را به مواد اضافه نموده و مخلوط کنید.
  • سپس گردوی خرد شده و کشمش را به مایه خمیری شکل اضافه نموده و با لیسک مواد را به خوبی مخلوط کنید.
  • در مرحله آخر کف سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و با استفاده از خامه ریز خمیر کلوچه را با فاصله به صورت مرتب روی کاغذ سینی فر بریزید. سپس درون فر قرار دهید و اجازه دهید تا پخته شوند.
  • چند دقیقه قبل از آماده شدن کلوچه ها شعله بالای فر را روشن کنید تا روی کلوچه ها کمی طلائی گردد و سپس بعد از سرد شدن، کلوچه ها را به همراه چایی در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله به معرفی برترین غذای محلی لاهیجان و طرز تهیه این غذاها پرداختیم. شما با تهیه این غذاهای خوشمزه و بعلاوه تهیه کلوچه محلی لاهیجان، یک دورهمی خانوادگی و محبت آمیز خاطره انگیز را برای خود و عزیزانتان فراهم کنید. بعلاوه به شما پیشنهاد می کنیم اگر به شهر توریستی و زیبای لاهیجان سفر کردید از طبیعت فوق العاده این شهر لذت برده و غذاهای محلی لاهیجان را نوش جان نمایید.

منبع: اسنپ فود

به "همه غذاهای محلی شهر لاهیجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه غذاهای محلی شهر لاهیجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید