افزایش ظرفیت رشته پزشکی مضر است؟

به گزارش وبلاگ موتناوه، به گزاش خبرنگاران، طرحی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که بر اساس آن قرار شد با افزایش سالیانه 3 هزار داوطلب پزشکی عمومی و 1500 داوطلب دوره های تخصصی پزشکی، تعداد پزشک به جمعیت کشور به تعادل برسد اما پیامدهای این طرح چه خواهد بود؟

افزایش ظرفیت رشته پزشکی مضر است؟

آن طور که روزنامه شهروند گزارش داده بسیاری از کارشناسان در این حوزه بر این باورند که این طرح می تواند از مهاجرت مردم از استان های کمتربرخوردار برای درمان به مراکز بزرگ استان ها یا مرکز کم کند اما در کنار آن بسیاری از کارشناسان در این حوزه بر این ماجرا صحه می گذارند که مسئله ای که امروزه ما در حوزه پزشک با آن روبه رو هستیم ماجرای کمبود پزشک نیست بلکه مشکل در عدم توزیع امکانات پزشکی و درمانی در سراسر کشور است زیرا بسیاری از پزشکان حاضر به کار در منطقه ها دیگر نیستند و این سبب می گردد که تجمع پزشک در شهرهای بزرگ به وجود بیاید و اینگونه به نظر برسد که با کمبود پزشک روبه رو هستیم. این در حالی است که به گفته عضو هیأت رئیسه انجمن اورولوژی بیش از 20 هزار پزشک در کشور هستند که از چرخه کار طبابت خارج شده اند و این نشان می دهد که نه تنها کمبود پزشک نداریم بلکه تعداد زیادی پزشک در کشور وجود دارند که نتوانسته اند کار طبابت را دنبال نمایند.

عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی شرح داد که در حال حاضر ما کمبود پزشک متخصص در کشور نداریم، بلکه نبود امکانات تشخیصی ودرمانی در استان ها و شهرهای کمتر پیشرفته متخصصان را مجبور به مهاجرت به شهرهایی با امکانات و تجهیزات پزشکی بهتر می نماید.

محمدهادی رادفر، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شرح می دهد که مشکل نباید تنها از جانب پزشک و کادر درمان دیده گردد.

او با تاکید بر اینکه معایب ومضرات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، بیشتر از منافع آن است و به حوزه درمان کشور ضربه می زند، ادامه می دهد: امکانات و تجهیزات لازم برای آموزش عملی دانشجویان پزشکی در مقطع عمومی وتخصصی، بیشتر از ظرفیت موجود، فراهم نیست و در نتیجه اگر قرار باشد تعداد بیشتری دانشجوی پزشکی تربیت شوند، با افت کیفیت آموزش پزشکی روبرو می شویم و در درازمدت منجر به کاهش کیفیت خدمات درمانی خواهد شد.

رادفر با عنوان این مطلب که در حال حاضر نیز ظرفیت پذیرش برای تربیت پزشک متخصص و فوق تخصص در بعضی از رشته ها متقاضی ندارد و استقبال نمی گردد، گفت: وقتی بالاجبار تعرفه ها را پایین نگه می داریم، نتیجه آن همین می گردد که انگیزه ای برای گرفتن تخصص ایجاد نمی گردد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به این موضوع اشاره می نماید که تعرفه ها را سالیانه 10 درصد بالا می بریم، اما تورم چند برابر این تعرفه است. دریافت مالیات از پزشکان چندبرابر می گردد اما تعرفه ها بسیار دور از واقعیت هستند. هزینه های بستری بیماران چندبرابر می گردد، اما تعرفه پزشکان به صورت غیرواقعی معین می گردد.

در چنین شرایطی، عده ای از پزشکان مهاجرت می نمایند و اقبال برای رشته های تخصصی و فوق تخصصی کاهش می یابد و شاهد هستیم که اعمال جراحی سنگین و پرمخاطره فقط در مراکز معدودی انجام می گردد.

برای برطرف این مسائل، راه چاره، افزایش تعداد متخصصان نیست، بلکه باید همت جدی برای تخصیص بودجه کافی جهت فراهم آوردن عادلانه تجهیزات و امکانات درمانی کافی برای همه استان ها فراهم گردد. یعنی در کنار تربیت و استخدام نیروهای کمکی کافی مانند بهورز، پرستار، بهیار و سایر بخش های پزشکی مانند تکنیسین کافی آزمایشگاه، رادیولوژی، هوشبری و … کشور ما را به سمت شرایط بهتر و عادلانه تر خدمات پزشکی برای همه هم میهنان عزیز راهنمایی خواهد نمود.

منبع: تجارت نیوز

به "افزایش ظرفیت رشته پزشکی مضر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش ظرفیت رشته پزشکی مضر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید