بهروز شعیبی: مهمترین نقطه اشتراک فیلم هایم روابط انسانی است ، فیلم سفارشی نمی سازم

به گزارش وبلاگ موتناوه، کارگردان فیلم بدون قرار قبلی عنوان نمود: به شما حق می دهم که از بیرون فکر کنید من تحت حمایت ارگان ها فیلم می سازم اما هیچ کدام از این فیلم ها سفارش نبوده بلکه پافشاری من بوده که ساخته شوند. روز بلوا هم پیشنهاد من به اوج بود.

بهروز شعیبی: مهمترین نقطه اشتراک فیلم هایم روابط انسانی است ، فیلم سفارشی نمی سازم

به گزارش گروه فرهنگ و هنر وبلاگ موتناوه؛ بهروز شعیبی در نشست رسانه ای فیلم سینمایی بدون قرار قبلی گفت: واقعیت این است که اگر از این زندگی پرمشغله فاصله بگیریم خانواده های دیگری می بینیم که روابط انسانی برای آن ها ارجحیت دارد، در زندگی پرتلاطمی هستیم و طبیعی است این خانواده ها را نبینیم اما این یک خانواده طبیعی است سعی نکردیم تخیل کنیم یا یک چیز ایده آل را نشان بدهیم.

این کارگردان درباره سرانجام بندی عنوان کرد: بعضی وقت ها در شکل کنش دنبال یک کشمکش بیرونی هستیم بعضی اوقات هم مثل این فیلم قرار نیست با یک چیز عجیب و غریب روبرو باشیم نمونه چنین فیلم هایی در سینمای ما بوده این چنین فیلم هایی قرار نیست کار شگرفی کند، بلکه قرار است احساسی را منتقل می نمایند که کوشش داشتیم این حس منتقل گردد.

وی درباره حمایت ارگان ها از فیلم هایش هم اعلام کرد: من به شماها حق می دهم که از بیرون فکر کنید من تحت حمایت ارگان ها فیلم می سازم اما هیچ کدام از این فیلم ها سفارش نبوده است بلکه پافشاری من بوده که ساخته شوند. همین فیلم بدون قرار قبلی تا شب قبل کلید خوردن قرار نبود ساخته گردد. به جز فارابی شاید بهتر باشد از کسانی دیگر بپرسید که کجا حمایت نموده است 25 سال است که در سینما هستم از روز اول همه کارهای من را دیده اید اگر کارمند جای دیگری بودم بازنشسته می شدم، فکر نکنید این حمایت ها شبهه ایجاد می نماید که اگر این چنین بود رویه خودم را عوض می کردم. روز بلوا هم پیشنهاد من به اوج بود. من یک بار زندگی می کنم و حاضر نیستم این یک بار را در خدمت چیزهایی قرار بدهم که یا دوست ندارم یا برای رضایت دیگران باشد.

بابایی هم عنوان کرد: ما حتی تا شب قبل از رفتن به مشهد و کلید خوردن فیلم، کلی داستان داشتیم که ممکن بود نتوانیم فراوری را شروع کنیم، فیلم از نظر فراوری منطقی است. می توانم بگویم از نظر برآورد هم منطقی بوده است، اگر تولیت آستان قدس نبود شاید نمی توانستیم این تصاویر را به این نحو نشان بدهیم. اینکه می گویند فیلم سه ارگانی است درست نیست، فکر می کنم نمی توانم خیلی از مسایل فراوری را باز کنم اما فراوری این کار خیلی سخت بود.

شعیبی هم عنوان کرد: ما از همان روز اول با مدیر انجمن اوتیسم ارتباط گرفتیم و ایشان با تمام قوا در زمینه اجرا به یاری ما آمدند، خیلی از دیالوگ ها کلمه به کلمه جمله مادران اوتیسم است. امیدوارم بقیه انجمن ها هم این چنین تعامل نمایند.

مصطفی زمانی بازیگر هم گفت: در دورانکرونا سریال خانگی کار نکردم و سعی کردم کمتر کار کنم. آقای شعیبی هم وقتی پیشنهاد داد، دیدم بیشتر لوکیشن ها خارجی است و امن است، اما یک فیلمنامه خوب و آرام هم بود، اولش شاید نقش کوتاه برای یک بازیگر قانع نماینده نباشد. اما بهروز خودش یک بازیگر خوب است، به لحاظ فنی هم عزیزانی دور ما بودند که خوب بودند، چند سالی است که فیلم هایی ساخته می گردد که در محله هایی روایت می گردد که من شناختی از آنها ندارم و نمی توانم بازی کنم اما این نقش خوب بود، نقش های مذهبی اکثراً در سینمای ما حالت فرم دارد، اما من چون با یک نقش مذهبی آمدم و با آنکه نقش های مختلف بازی کردم حس کردم می توانم نقشی را بازی کنم که فرم نباشد.

بابایی درباره سکانس های آلمان فیلم هم گفت: این سکانس ها خیلی محدود برگزار گردید از اول تا آخر یک هفته طول کشید، عوامل را هم به صورت مختصر به آلمان بردیم.

شعیبی درباره انتخاب پگاه آهنگرانی شرح داد: سینما یک رسانه و یک صنعت است مواضع آدم ها یک امر شخصی است من با مواضع هر کسی کاری ندارم و با همه دوستانم در سینما همکاری کردم. چیزی که اولویت دارد ذات یک سینمای خوب است که پیغامش روابط انسانی باشد. زمانی که می خواستم برای نقش یاسی بازیگر پیدا کنیم با افراد دیگری هم صحبت کردیم اما می خواستیم بازیگری این نقش را بازی کند که تا حالا چنین نقش هایی را بازی ننموده باشد پگاه هم قبلاً چنین نقشی را بازی ننموده بود، وقتی پگاه با ذوق زدگی آمد و درباره فیلمنامه و نقش حرف زد دیگر هیچ چیزی از خدا نمی خواستم، چون او حاضر بود برای فیلم کوشش کند. امروز باید با احترام به همه بازیگرانی که با آن ها همکاری کردم، بگویم او یکی از برترین بازیگران بود، با اخلاق، همراه و حرفه ای بود و امیدوارم این همکاری ادامه پیدا کند.

شعیبی درباره پیغام این فیلم که در بخشی از آن بازگشت به ایران ترویج می گردد، عنوان کرد: به هر حال بخشی از ماجرا این است که ما با این موضع مسأله داریم. این سرزمین ماست، اگر نگران این نسل هستیم خوبی ها را بکاریم، بچه های ما به این سرزمین برمی گردند، همانطور که یاسمین قصه ما برای عزیزترین چیزی که پدرش گذاشت، به ایران برگشت.

مهدی تراب بیگی عنوان کرد: این فیلم داستان خلوتی دارد و اصرار بود این چنین باشد چون چنین داستانی را می طلبید و بهتر بود همینطور باشد.

شعیبی درباره انتخاب آلمان اظهار کرد: احساسمان این بود که ایرانی در آنجا زیاد است اما به لحاظ روابط با کشورهای دیگر فرق می نماید. ما دنبال فضای متفاوت با فرهنگ خودمان بودیم نه برای اینکه این دو فضا را مقایسه کنیم بلکه اگر کسی ریشه ای در این سرزمین دارد کمی احساس غربت نکند.

شعیبی هم اعلام کرد: نقش کودک اوتیسمی خیلی نقش ویژه ای بود حتی فکر می کردیم به طور واقعی از بچه ها این چنینی استفاده کنیم اما ترسیدیم به خاطر شرایط سفر به آن ها آسیب برسد. حامی ترابی همراهی خوبی با ما داشت، مثل یک بازیگر بزرگسال توان گذاشت و به خوبی با ما همکاری کرد.

شعیبی درباره راستا فیلمسازی خود اظهار کرد: بعد از دهلیز با خودم قرار گذاشتم اگر تجربه می کنم و پیروز است به سراغ ژانرهای مختلف بروم، پیشنهادهایی بود که فیلم های اجتماعی بیشتر کار کنم تا امروز سعی کردم فرایند را تغییر بدهم با این حال مهمترین نقطه اشتراک فیلم هایم روابط انسانی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "بهروز شعیبی: مهمترین نقطه اشتراک فیلم هایم روابط انسانی است ، فیلم سفارشی نمی سازم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهروز شعیبی: مهمترین نقطه اشتراک فیلم هایم روابط انسانی است ، فیلم سفارشی نمی سازم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید