وقتی سفارت عربستان کوشش برای گسترش وهابیت در افغانستان را توجیه می نماید
به گزارش وبلاگ موتناوه، پس از واکنش ها به طرح عربستان برای ساخت 100 مدرسه دینی در افغانستان و کوشش برای گسترش وهابیت، سفارت این کشور با انتشار بیانیه ای مدعی شد که منظور احداث مکتب بوده است.

به گزارش دفتر منطقه ای وبلاگ موتناوه ، روز گذشته جسیم محمدالخادی سفیر عربستان در کابل در ملاقات با فضل هادی مسلم یار رئیس سنای افغانستان خاطرنشان کرد که مقامات سعودی در نظر دارند تا کار احداث دانشگاه بین الملل اسلامی در ولایت ننگرهار را شروع کند و ساخت 100 مدرسه دینی دیگر را نیز در این کشور کلید بزند.
این خبر که توسط وبسایت رسمی سنای افغانستان منتشر شده بود واکنش های زیادی را در پی داشت و بسیاری از کاربران افغان در فضای مجازی با ابراز نگرانی از این اقدام آن را دور تازه کوشش های عربستان برای گسترش وهابیت در افغانستان دانستند.
سفارت عربستان در کابل برای فرافکنی در این باره گفت که در ملاقات روز گذشته طرفین به موضوعات مربوط به تقویت روابط دوجانبه، مقررات عربستان برای مراسم حج سال جاری و نیز یاری های بهداشتی و آموزشی منحصر بود.
از طرفی دیگر نیز سنای افغانستان با اصلاح بیانیه ای که منتشر نموده بود نوشت که مقامات سعودی در نظر دارند تا 100 مکتب را در افغانستان ایجاد نمایند.
سفیر عربستان در کابل در حالی از شروع کار احداث دانشگاه اسلامی در ننگرهار خبر داده که قرار است دروس این دانشگاه عظیم، که ظرفیت بیش از 10 هزار دانشجو را خواهد داشت به زبان عربی صورت گیرد.
کارشناسان بر این باورند که هدف عربستان از تدریس در این دانشگاه به زبان عربی احتمالاً به منظور استفاده از اساتید مورد نظر و یا اساتید سعودی می باشد.
محل احداث این دانشگاه با بودجه 500 میلیون دلاری و در زمینی به مساحت 160 هکتار در ولایت ننگرهار به عنوان خاستگاه و پایگاه اصلی داعش در افغانستان نیز واکنش های زیادی را دربرداشت و به گفته کارشناسان افغان، عربستان سعودی برای ترویج افکار وهابیت و استحکام مواضع داعش از نظر عقیدتی ننگرهار را برای ساخت این دانشگاه انتخاب نموده بودند.
لازم به ذکر است که به منظور تسلط کامل عربستان بر این دانشگاه و تحقق اهداف این کشور در افغانستان، مدیریت و پرداخت مخارج این دانشگاه پس از اتمام ساخت نیز از سوی مقامات ریاض صورت می گیرد.
عربستان در حالی کوشش هایش برای گسترش وهابیت را در افغانستان افزایش داده که بعضی از علمای افغانستان از تدریس دروس وهابیت در مدارس این کشور ابراز نگرانی نموده اند و از دولت افغانستان می خواهند تا از فعالیت مدارس دینی مروج وهابیت جلوگیری کند.
افزایش نفوذ عربستان و شیوع وهابیت در افغانستان همیشه سبب نگرانی مردم افغانستان و نیز کشورهای منطقه بوده و کارشناسان بر این باورند که عربستان سعودی به وسیله ایجاد دانشگاه و توزیع کتاب های آموزشی برای ترویج افکار وهابیت در افغانستان کوشش می نماید.
.
منبع: خبرگزاری تسنیم