واکنش فدراسیون فوتبال به اعمال نفوذهای حقوقی
به گزارش وبلاگ موتناوه و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، محمد بابازاده درویش گفت: ارکان قضائی فدراسیون در صدور رأی مستقل هستند و هجمه های اخیر به فدراسیون و ارکان قضائی تأثیری در عملکرد مستقل آنها نخواهد داشت.

وی ادامه داد: اولاً در صورت تشکیل یک پرونده و در مرحله تحقیقات و آنالیز، تمام ارکان و کارکنان فدراسیون حتی رئیس، دبیرکل، کارکنان و مشاوران فدراسیون موظف به همکاری با ارکان قضائی و اجرای دستورات آنها و انجام استعلامات مد نظرشان هستند. در این مرحله، گفتگوهای زیادی انجام می شود. ارکان قضائی به وسیله ساختار اداری فدراسیون، استعلامات بیرون از فدراسیون اعم از داخل و خارج از کشور را انجام می دهند و پیگیر پاسخ آن مراجع هستند.
رئیس دپارتمان حقوقی فدراسیون فوتبال گفت: اضافه کرد: ثانیاً هم فدراسیون و مدیران و هم ارکان قضائی، در حد امکان و توان شأن، سعی در حل و فصل اختلافات باشگاه ها، مربیان و بازیکنان می نمایند تا اختلافات و دعاوی به وسیله مصالحه حل و فصل شود. در این مرحله نیز گفتگوهایی صورت می گیرد و الزامی برای هیچکس ایجاد نمی نماید. ثالثاً ارکان قضائی هم از یکدیگر، و حتی اعضای یک رکن در درون آن رکن، دارای استقلال نظر هستند. گاهی آرا به اتفاق آرای اعضا یک رکن صادر می شود؛ گاهی با اکثریت آرا. بخاطر همین، رأی کمیته انضباطی با رأی کمیته استیناف در پرونده مشهور به سایپا-پیکان از یکدیگر متفاوت بود و دیدیم که CAS رأی کمیته استیناف را تأیید کرد و دیروز دعوای باشگاه سایپا علیه رأی کمیته استیناف فدراسیون را مردود خاطرنشان کرد؛ که نشان داد آن همه هجمه و حمله به فدراسیون و ارکان قضائی، در خصوص رأی نهایی آن پرونده بی اساس بوده است.
بابازاده ادامه داد: مضافاً اینکه هر رکن قضائی دارای چند عضو می باشد. رئیس هر رکن قضائی معمولاً پیگیر استعلامات داخلی و خارجی به وسیله مسئولین فدراسیون از جمله به وسیله دپارتمان حقوقی فدراسیون است. در پرونده گل گهر، رأی صادره به وسیله هر دو رکن قضائی یعنی انضباطی و استیناف در اصل موضوع یکسان بوده است و باشگاه گل گهر نیز همچون باشگاه سایپا می تواند نزد CAS تجدیدنظرخواهی کند. مضافاً اینکه هیچ کسی بدون درخواست یا دعوت یک رکن قضائی، در جلسات رسیدگی آنها شرکت نمی نماید.
رئیس دپارتمان حقوقی در ادامه گفت: در پرونده سایپا - پیکان و در پرونده گل گهر، غیر از اصحاب دعوا، هیچ کسی از دپارتمان حقوقی در هیچیک از جلسات ارکان قضائی حضور نداشته و دپارتمان حقوقی نیز پس از صدور رأی و انتشار آن در سایت فدراسیون، از آن آگاه شد. گفتنی است که وقتی دعوایی در CAS علیه آرا ارکان قضائی فدراسیون فوتبال مطرح می شود، دفاع از آرای ارکان قضائی و حقوق فدراسیون، همچون پرونده سایپا-پیکان بر عهده دپارتمان حقوقی است. بنابراین دپارتمان حقوقی در مرحله تحقیقات مورد نظر ارکان قضائی با رکن قضائی مربوطه همکاری کامل کرده و دستورات خود را اجرا می نماید؛ و پس از صدور رأی نهایی و قطعی نیز اگر دعوایی در CAS علیه آرا ارکان قضائی مطرح شود، وظیفه دفاع از حقوق فدراسیون و رأی رکن قضائی مورد شکایت را بر عهده دارد.
منبع: خبرگزاری مهر