جنگ ترامپ با رسانه ها به ضررش تمام شد؟

به گزارش وبلاگ موتناوه، خبرنگاران : رابطه رسانه ها با دونالد ترامپ در دوره چهار ساله رئیس جمهوری اش همواره چالش آفرین بود.

جنگ ترامپ با رسانه ها به ضررش تمام شد؟

به گزارش وبلاگ موتناوه به نقل از ایسنا، از استفاده مکرر ترامپ از توئیتر به عنوان تریبون رسمی خود برای اعلام مهمترین موضع های سیاسی و متهم کردن بعضی از رسانه های رسمی به دروغ گویی گرفته تا شمردن دروغ های روزانه ترامپ توسط رسانه ها باعث شد که رابطه ترامپ با رسانه ها نامطلوب باشد؛ موضوعی که بعضی باور دارند به نفع ترامپ و بعضی هم معتقدند که به ضررش تمام شد.

استفاده زیاد دونالد ترامپ از توئیتر و اعلام بعضی از مهترین موضع گیری های دولت آمریکا از این طریق، دوری از برگزاری نشست های مطبوعاتی و بعضاً تخریب بعضی از رسانه ها در توئیت ها یا برخوردهای مستقیم او با وبلاگ موتناوه، تعابیر مختلفی از سوی رسانه ها داشت که بعضی از آن با عنوان جنگ با رسانه ها یاد می نمایند.

فارغ از انتقادهایی که به حضور پُررنگ ترامپ در توئیتر وارد شده، برخورد او با بعضی از رسانه ها نیز مورد توجه منتقدان قرار گرفته بود. او که در جریان رقابت های انتخاباتی خود در سال 2106 از بعضی رسانه های جمعی انتقاد می کرد و معتقد بود که این رسانه ها در جهت منافع ملی آمریکا حرکت نمی نمایند، در دوره رئیس جمهوری نیز این انتقادها را با حجم بیشتری ادامه داد.

حالا شکست ترامپ در انتخابات 2020 آمریکا، اظهارنظرهای تند او درباره انتخابات در توئیتر، برچسب گمراه نماینده زدن به محتوای بعضی از پیغام هایش توسط این رسانه اجتماعی و قطع صحبت های او توسط تلویزیون این کشور، این پرسش را مطرح می نماید که آیا جنگ مستقیم ترامپ با رسانه ها در شکست او تاثیرگذار بوده است؟

حسن بهشتی پور، کارشناس رسانه در گفت وگویی با ایسنا در این زمینه می گوید: باید این نکته را در نظر داشت که دونالد ترامپ، 70 میلیون رای در آمریکا به دست آورده است که بخشی از این رای ها به ارتباط مستقیم رسانه ای او با افکار عمومی برمی گردد. روسای جمهوری قبلی آمریکا هیچ کدام چنین ارتباط مستقیمی با مردم نداشتند. در ابتدا که اصلا چنین امکانی وجود نداشت و از زمانی هم که شبکه های اجتماعی ظهور کردند، این حجم استفاده رسانه ای از یک شبکه اجتماعی را کسر شأن رئیس جمهور می دانستند.

او ادامه می دهد: او رسانه ها را همیشه به دروغگویی متهم می کرد، زیرا آنچه را که او مورد نظر داشت منتشر نمی کردند. ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا روینمودهایی داشت که معتقد بود رسانه ها نیز باید با او هم سو باشند؛ این در حالی است که وجود تکثر با نگرش های مختلف یکی از ضرورت های رسانه ای در هر کشوری محسوب می گردد، اما ترامپ هر رسانه ای که خلاف آنچه را مد نظر داشت، مطرح می کرد، آنها را فیک نیوز می خواند.

این کارشناس رسانه با اشاره به حضور بیش از اندازه ترامپ در توئیتر اظهار می نماید: باید این نکته را در نظر داشت که بخشی از جامعه آمریکا به ویژه آن بخش که به جریان سنتی حاکم بر جامعه معترض بودند، با ترامپ همذات پنداری کردند و بسیاری از روینمودهای او را قبول داشتند. به هر حال ترامپ رئیس جمهوری بود که همیشه رویکرد انتقادی حتی به نظام داخلی آمریکا داشت. به عنوان مثال هم اکنون انتخابات رئیس جمهوری آمریکا را شخص رئیس جمهور متهم به تقلب نموده است! خود او کسی است که باید ضامن برگزاری یک انتخابات آزاد و دموکراتیک باشد و خودش هم معترض تقلب در این انتخابات شده است. این موضوع بسیار متفاوت از این است که هر فرد دیگری که مخالف نظام آمریکا باشد، چنین انتقادی را مطرح کند.

او می گوید: جالب است که رسانه های آمریکا نیز سخنرانی او را قطع می نمایند، زیرا معتقدند که او دروغ می گوید. در حال حاضر مسئله این نیست که ترامپ فرد خوبی است یا نه، موضوع این است که رسانه نمی تواند در صندلی قاضی بنشیند و تشخیص دهد که چون او دروغ می گوید باید صحبت هایش را قطع نمایند.

بهشتی پور با بیان اینکه رسانه ها همیشه تعداد دروغ های او را شناسایی و منتشر می کردند، خاطرنشان می نماید: ما با رئیس جمهوری در آمریکا روبرو بوده ایم که خودشیفته است و خط مشی خودش را قبول دارد، افشاگری می نماید و پایگاه خودش را در قشر معترض جامعه به دست آورده بود و به همین دلیل هم حضورش در توئیتر و استفاده از این شبکه اجتماعی به عنوان تریبون توانست در این زمینه ها تاثیرگذار باشد. نگاه آماری به انتخابات آمریکا نشان می دهد که بیشتر هفتاد میلیون نفری که به ترامپ رای دادند، طبقه متوسط و زیر متوسط بودند و مخاطب او در رسانه ها نیز همین افراد بودند.

منبع: اقتصادنیوز

به "جنگ ترامپ با رسانه ها به ضررش تمام شد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جنگ ترامپ با رسانه ها به ضررش تمام شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید