از ترس مافیا در سکوت خبری به سر می بریم، مافیای محیط زیست اختاپوس وار فعالیت می نماید

به گزارش وبلاگ موتناوه، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی مردم در یک کشور مطالبه گر نیستند، مشکل مسئولان است که مردم را مطالبه گر نکرده اند و سطح آگاهی مردم را ارتقا نداده اند.

از ترس مافیا در سکوت خبری به سر می بریم، مافیای محیط زیست اختاپوس وار فعالیت می نماید

به گزارش خبرنگار وبلاگ موتناوه، دکتر سمیه رفیعی در نشست مطالبه گری محیط زیست گفت: در سیستان و بلوچستان اولین و ضروری ترین مسئله این است که دولت نسبتش را بداند و بگوید می خواهد چه کاری در این استان انجام می دهد.

وی در پاسخ به سئوال فعال محیط زیست استان لرستان که آیا شما مطالبه گری را قبول داردید، گفت: آیین دادرسی مدنی حتی جزئیات مطالبه گری را معین نموده است. ما دائم از مطالبه گری صحبت می کنیم اما گاهی یادمان می رود که قبل از آن باید ابعاد مطالبه گری معین شده باشد و در بستری شفاف مسئله مطرح گردد تا طلب، گفت و گو و چالش در نظر گرفته نگردد. ما حتما احتیاج داریم که سطح مطالبه گری، احتیاجمندی ها و مطالبات را با مطلعی های درست انجام دهیم . ما در خیلی از حوزه ها دارای مشکل هایی هستیم که یک بار در خصوص آن صحبت ننموده اند به نظر من این ها مسئله اصیل مطالبه گری است این مشکل مسئولان است که سطح اگاهی را در مردم ارتقا نداده اند که مطالبه گری درستی انجام نشده است.

من فریاد محیط زیست هستم

وی در پاسخ به فعال حوزه محیط زیست استان بوشهر گفت: من فریاد محیط زیست هستم و تقریبا تنهایی کار می کنم. من به شدت با آب شیرین کن ها زاویه دارم و در بودجه سال جاری هم که آب شیرین کن ها نهاده شد، نقد فنی کردم و جز مخالفان بودم. هفته گذشته آقای اردکانیان دوباره به کمیسیون آمدند و تنها کسی که با ایشان هم آورد تخصصی کرد من بودم.

این نماینده مجلس اضافه کرد: بنا به دلایلی قرار شد این آب شیرین کن ها قرار بگیرد من تقاضای قرار دادن ردیف برای حق محیط زیست در بودجه 1400 کردم که این حق باید عاید مردم گردد. من به نماینده های جنوب پیشنهاد دادم اما شب قبل تلفیق برداشته شد. این اتفاق با لابی وزارت نیرو انجام شد. گفتند زیرا هزینه آب شیرین کن و هزینه انتقالی هزینه زیادی است و نمی توان ردیف بودجه محیط زیست قائل شد.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در خصوص پروژه آریا ساسول نیز با دادستان صحبت کردم و این مجتمع در 2 هکتار از مستثنیات پارک ملی تاسیس شده است. سازمان مرکزی متخلف است چون مجوز بخش خصوصی را گرفته است . یک قید در این مجوز است که باید سازه اکولاژ باشد که مراعات نشده است، لذا پیگیر این مسئله هستیم که چرا تخلف اجرا شده است. یک اتفاقاتی در ساخت این مجتمع افتاده تعریض جاده داریم که مفصلا با وزیر صحبت کردم زیرا روستاهای اطراف آنقدر تراکم جمعیتی ندارد و این اتفاق اکوسیستم اولین پارک ساحلی ایران به هم می ریزد و بحث پرورش میگو سومین مشکل این پارک است.

دکتر سمیه رفیعی در پاسخ به اقدامات مجلس در جاده سی سخت، گفت: من قبل از مجلس پیگیر جاده سی سخت بودم، ردیف بودجه معین، جلساتی در مجلس برگزار و قرار شد این جاده از ذخیره گاه رد نگردد و تامین بودجه گردد.

از ترس مافیای محیط زیست در سکوت خبری به سر می بریم

وی اضافه کرد: من فعالیت های خود به خاطر مافیای محیط زیست را رسانه ای نمی کنم. مافیای محیط زیست مانند اختاپوسی هستند که هر چه بازوهای آنها را بزنی بازوی دیگری در می آورد. از ترس مافیا در سکوت خبری به سر می بریم . شما یک مصداق عینی زدید سال 98 جاده را متوقف کردیم و همین که می بینید سر مسئولین گرم می گردد می آیند و به یک طریق دیگر وارد می شوند.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: فعالیت در محیط زیست بازخورد آنی ندارد و احتیاجمند زمان است. در حال حاضر یک چالش داریم که روشنگری بسیار مهم است و باید مردم را مطلع کنیم که چه اتفاقی در کاور توسعه افتاده است. مردم از دوگانه ها و تبعیض ناراحت می شوند و مردم باید در مطالبه گری پیشرو باشند.

وی تاکید نمود: یکی از مسائل تصمیم گیری این است که حضور ذینفعان مشاهده نمی گردد. در خصوص آتش سوزی ها سال گذشته در دفتر آقای جهانگیری با حضور رئیس منابع طبیعی، رئیس گارد ، رئیس بحران و .... مفصلا جلسه گذاشتم که من دیگر نشنوم که آتش سوزی اتفاق می افتاد و هلیکوپتر نداریم، اتفاقی که دوباره سال جاری افتاد.

کارخانجات و پالایشگاه ها در مخاطرات به خط می شوند

این نماینده مجلس تاکید نمود: سپاه و ارتش مجوز های لازم را برای بلندکردن هلی کوپتر دارند. ما برای تجهیزات آتش نشانی ردیف گذاشته ایم و باید از ظرفیت های کارخانجاتی و پالایشگاه هایی که در استان ها وجود دارد برای این بحران ها استفاده گردد.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بهتر است از ظرفیت ارگان هایی که از توانمندی زاگرس استفاده می نمایند برای حمایت از استان در شرایط اضطرار استفاده گردد. در خصوص شکار هم در مرکز پژوهش ها روی مسئله بحث و آنالیز لازم در حال اجرا است.

وی با اشاره به این موضوع که هامون یکی از دغدغه هایش است، اضافه کرد: از زمانی که خود را شناختم هامون برای من دغدغه شخصی بود و خیالم راحت است که دینم را به هامون ادا نموده ام. زاهدان، نیکشهر، زابل و ... آمده ام هوتک، چپر ها و گپر ها را دیدم در آنجا بودم. گاندو ها را دیدم و گاندو رو بغل کردم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان ساخت: به درستی می دانم چه اتفاقی در حق سیستان و کل استان خطاهایی داشته ایم که مستندات آن در دیوان است. در جمهوری اسلامی ایران استان سیستان جز استان هایی است که بیشترین بودجه در نظر گرفته شده است.

در حاکمیت دین به سیستان ادا شده است

رفیعی اضافه کرد: در حاکمیت دین به سیستان ادا شده است، اما محور توجه به سیستان هنوز ادا نشده است و باید چه رویکردی نسبت به این استان داشته باشیم. بودجه در استان جذب شده است اما ظاهر ساختمان دانشگاه شده است و صرف مصارف غیر ضروری شده است.

وی خاطر نشان ساخت: سال جاری را سال سختی برای استان هایی که دچار ریزگردها هستند درنظر گرفتیم و برای این استان ها الگو هایی در نظر گرفته شده است.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال یکی از فعالان محیط زیست که حق آبه هامون را قراردادی ننگین نام برد، گفت: یکی از راه حل های هامون حق آبه هامون است و قرار دادی که شما به درستی از آن به عنوان قرارداد نگین نام می برید منوپلی برای مدیران اجرائی کشور که تنها به این قرار داد توجه دارند.

رفیعی خاطر نشان ساخت: در 8 سال گذشته حتی یک بار آقای روحانی و وزرای مربوطه تماسی با طرف افغانستانی برای تامین حق ابه هامون برقرار ننموده است. نکته دوم طرف افغان حداقل 2 میلیارد و حداکثر 4 میلیارد رها سازی داشته است. چرا ظرف دو سال آب را از شمال تا جنوب در کشورشان مدیریت می نمایند.

وی توضیح داد: همه کشورها هدفشان تامین احتیاجهای خودشان است ما باید منابع خود را آنالیز کنیم. این درحالی است که در سیستان چاهی را حفر کردند که تنها 7 لیتر آب داشت. این سوزاندن سرمایه است زیرا هرجای دیگر را به صورت رندوم از گوگل earth حفر می کردند سه الی چهار برابر آب داشت.

این نماینده مجلس خاطر نشان ساخت: در سیستان و بلوچستان اولین و ضروری ترین مسئله این است که دولت نسبتش را بداند و بگوید می خواهد چه کاری در این استان انجام می دهد.

وی اضافه کرد: باید توافقی را در نظر بگیرد، بخشی از منافع ما به کشور همسایه گره خورده است و ما بلد نبودیم. کلونی در وزارت نیرو در حوزه آب تشکیل شده است، این کلونی 20 سال به سیاست های غلط خود ادامه می دهد و اطلاعات نادرست به کشور می دهد.

این نماینده مجلس توضیح داد: این خطای محاسباتی را در غرب هم داریم که اگر کنترل نگردد ممکن است با مشکل بزرگتری روبرو شویم. برای ارازی 46 هزار هکتاری 850 میلیون دلار پول تخصیص شده، کشور تاجیکستان با یک میلیون دلار ژئوپلتیک شمال تا جنوب کشورش را تغییر داد. می پرسیم این چطوری تامین می گردد می گویند فکر می کنیم حق آبه از افغانستان بیاید .

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی توضیح داد: مشکل لوایح در مجلس این است که وقتی لایحه به مجلس می آید ضمائم و آیین نامه ها همراه آن نمی آید این باعث می گردد کارکرد کمتر گردد ما در مجلس 11 سعی کردیم لایحه های ورودی به صورت کامل بیاید تبصره 6 که من پیگیر هستم با آیین نامه های اجرائی مطرح خواهد شد و این باید در قوه مجریه تصمیم گیری گردد.

وی خاطر نشان ساخت: سال جاری سال سختی برای استان هایی که دچار ریزگردها هستند درنظر گرفتیم و برای این استان ها الگو هایی در نظر گرفته شده است.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از راه حل های هامون حق آبه هامون است و قرار دادی که شما به درستی از آن به عنوان قرارداد نگین نام می برید منوپلی برای مدیران اجرائی کشور که تنها به این قرار داد توجه دارند.

رفیعی خاطر نشان ساخت: در 8 سال گذشته حتی یک بار آقای روحانی و وزرای مربوطه تماسی با طرف افغانستانی برای تامین حق ابه هامون برقرار ننموده است. نکته دوم طرف افغان حداقل 2 میلیارد و حداکثر 4 میلیارد رها سازی داشته است. چرا ظرف دو سال آب را از شمال تا جنوب در کشورشان مدیریت می نمایند.

وی توضیح داد: همه کشورها هدفشان تامین احتیاجهای خودشان است ما باید منابع خود را آنالیز کنیم. این درحالی است که در سیستان چاهی را حفر کردند که تنها 7 لیتر آب داشت. این سوزاندن سرمایه است زیرا هرجای دیگر را به صورت رندوم از گوگل earth حفر می کردند سه الی چهار برابر آب داشت.

وی اضافه کرد: باید توافقی را در نظر بگیرد، بخشی از منافع ما به کشور همسایه گره خورده است و ما بلد نبودیم. کلونی در وزارت نیرو در حوزه آب تشکیل شده است، این کلونی 20 سال به سیاست های غلط خود ادامه می دهد و اطلاعات نادرست به کشور می دهد.

این نماینده مجلس توضیح داد: این خطای محاسباتی را در غرب هم داریم که اگر کنترل نگردد ممکن است با مشکل بزرگتری روبرو شویم.

ارازی 46 هزار هکتاری 850 میلیون دلار پول تخصیص شده، کشور تاجیکستان با یک میلیون دلار ژئوپلتیک شمال تا جنوب کشورش را تغییر داد. می پرسیم این چطوری تامین می گردد می گویند فکر می کنیم حق ابه از افغانستان بیاید .

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی توضیح داد: مشکل لوایح در مجلس این است که وقتی لایحه به مجلس می آید ضمائم و آیین نامه ها همراه آن نمی آید این باعث می گردد کارکرد کمتر گردد. ما در مجلس یازدهم سعی کردیم لایحه های ورودی به صورت کامل بیاید تبصره 6 که من پیگیر هستم با آیین نامه های اجرائی مطرح خواهد شد و باید در قوه مجریه تصمیم گیری گردد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "از ترس مافیا در سکوت خبری به سر می بریم، مافیای محیط زیست اختاپوس وار فعالیت می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از ترس مافیا در سکوت خبری به سر می بریم، مافیای محیط زیست اختاپوس وار فعالیت می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید